Inger

by Administrator 30. september 2012 08:32
Inger är en person som jag för ganska länge sedan jobbade med och som jag verkligen skulle klassa som en person som inte är socialt kompetent. Jag vet inte om alla skulle hålla med mig men detta är min personliga åsikt. Inger började jobba på samma jobb som jag för tre år sedan och hon är en person som är mycket snäll och trevlig. Det som är anledningen till att jag klassar henne som inte socialt kompetent är att hon inte har någon som helst förmåga att i ett sällskap avgöra när det är lämpligt att prata om vissa saker och när det inte är det. Dessutom är hon inte det minsta lyhörd utan en person som helt enkelt tycker om att höra sin egen röst och som ständigt avbryter andra som pratar enbart för att prata om något som intresserar henne.  

Tags: ,

Jag

by Administrator 29. september 2012 08:32
Nu när jag har suttit och skrivit om Adam så kom jag att tänka på hur jag ser på mig själv när det gäller social kompetens. Ser jag mig själv som en socialt kompetens person och hur ser andra på mig. Det är ju lite märkligt att sitta så här och skriva om sig själv men jag tror och uppfattar mig själv som en socialt kompetent person. När jag tittar på all den fakta som jag har skrivit där man kan läsa om vilka saker som är utmärkande för en socialt kompetent person så ser jag själv att jag har de flesta va de sakerna. Jag tror inte att det finns särskilt många, om någon allas, som har alla de sakerna och det tror jag inte att det är meningen att man ska ha heller utan det handlar nog snarare att man ska utveckla just de bitarna som man tycker att man saknar.

Tags: ,

Omtyckta personer

by Administrator 28. september 2012 08:31
De personer, som liksom Adam, som besitter denna kunskap eller talang eller vad man nu ska kalla det och som är socialt kompetenta tror jag är sådana personer som är mycket omtyckta av alla. De är ju personer som umgås med alla och det är personer som alltid har vänner och någon att vara med. Jag tror inte att det finns en enda person som är socialt kompetent men som är ensam. Jag vet inte om detta stämmer eller inte utan detta är min personliga åsikt. Om jag till exempel tittar på Adam så har han en hel del vänner och han skulle kunna ha många fler om han hade velat. Nu är inte han personligen en person som verkligen medvetet letar efter vänner men skulle han vara det så skulle han ha tusentals vänner och alla skulle verkligen tycka om honom.  

Tags: ,

Adam har lärt mig mycket

by Administrator 27. september 2012 08:30
Även om jag på sätt och vis alltid har sett mig som en socialt kompetent person så måste jag säga att Adam har lärt mig massor. Vi umgås intensivt och vi pratar en hel del och jag har verkligen avundats hand kompetens att vara med människor och under dessa år som jag har känt honom så har jag lärt mig hur mycket som helst. Vi har inte minst diskuterat hur man ska gå till väga för att verkligen få folk att känna sig sedda. Framför allt syftar jag då på folk som kanske är mycket blyga och som inte alltid tar så mycket plats och så vidare. Det händer ju på så gott som alla arbetsplatser att det finns personer som inte blir sedda men om det finns personer som är socialt kompetenta så får de alltid med alla och detta har jag tyckt har varit en mycket viktig sak som Adam har lärt mig.  

Tags: ,

Att se alla

by Administrator 26. september 2012 08:30
Att kommunicera med andra är ju en del i detta social kompetens men en annan sak som också är otroligt viktig är att man ska se folk. Det finns ju på jobbet till exempel och i många andra sammanhang personer som kanske inte tar för sig och som inte alltid syns och hörs och som inte tar kontakt, sådana personer som vi kanske skulle kalla för socialt inkompetenta. Den som är socialt kompetens, så som till exempel min vän Adam, han ser alla även dessa personer. Han har en förmåga att lyfta fram alla. Han har en förmåga att få alla hörda och sedda och detta är en mycket bra egenskap. När jag är någonstans med Adam så vet jag att det alltid kommer att bli bra samtal och att alla kommer att trivas i hans sällskap. Man kan lära sig så mycket genom att observera honom i olika situationer.  

Tags: ,

Adam

by Administrator 25. september 2012 08:29
Adam är en av mina absolut bästa vänner och en person som till fullo har och besitter allt som har med social kompetens att göra. Han är en person som är otroligt kommunikativ och detta är ett drag som jag och även enligt den fakta som jag har skrivit om är en av sakerna som man måste ha. Att vara socialt kompetens innebär ju till en stor del att man ska kunna kommunicera och att man kommunicerar med alla oavsett vad den personen som du kommunicerar med har för intressen till exempel. Adam är en sådan person som verkligen har en förmåga att prata och kommunicera med alla. I alla situationer och oavsett vad det är för ämne man talar om så är ha alltid med och är engagerad på ett sätt som inte alla personer är. Han får helt enkelt ett samtal att flyta på oavsett vad det är för personer som befinner sig där just då.  

Tags: ,

Från och med nu

by Administrator 23. september 2012 08:29
Nu när jag har haft med all den fakta som jag känner och tycker är viktig så tycker jag att det kanske är dags att gå över till något annat eller att byta inriktning rättare sagt. Det som jag från och med nu kommer att skriva om är inte alls faktabaserat på samma sätt som det tidigare var. Jag tänkte att jag nu skulle börja ta upp olika fall eller personer rättare sagt som jag tycker besitter denna sociala kompetens. Jag kommer även att ta upp fall på de som jag inte tycker besitter den här kompetensen. Det är dock viktigt att känna till att detta är mina egna åsikter och att de personerna som jag beskriver är beskrivna just ur min egen synvinkel. Det är inte alls säkert att någon annan kanske hade beskrivit samma personer på samma sätt som jag gör.  

Tags:

Fram tills nu

by Administrator 22. september 2012 08:28
Jag har ju skrivit den här bloggen ett tag nu och jag har hittills mest fokuserat på fakta. Visst har jag skrivit en del om mina egna åsikter och så vidare men till största delen har det faktiskt handlat om fakta som jag har sökt fram gällande social kompetens. Jag har tyckt att detta har varit ett viktig steg för att sedan kunna gå vidare. Det här med social kompetens är ju ett begrepp som används väldigt flitigt nu men jag ville ha bakgrunden till det så att alla skulle förstå  och vara med på vad som menas med det även om jag tror att de flesta redan faktiskt känner till det. Detta är ju i sig inget nytt begrepp och jag tror nog att vi alla har använt oss av det och diskuterat det en hel del. Men det kan ibland vara så att vi kanske associerar olika saker till detta begrepp och därför har jag valt att ha med detta faktabitar.  

Tags:

Calendar

<<  juni 2018  >>
måntisonstorfrelörsön
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

View posts in large calendar

Category list

None

Page List

Month List