Utveckling

by Administrator 2. oktober 2012 08:33
Jag tror att social kompetens är något som alla kan åstadkomma men jag tror också att det inte kommer av sig självt. Detta är något som man måste jobba för. Visst finns det en hel del personer som har detta i sig, mer eller mindre och det underlättar men även de personerna behöver jobba med en del saker. Man besitter ju inte alla kunskaper. Man kanske föds med en talang men den behöver också utvecklas så detta med social kompetens är verkligen ett utvecklingsarbete. Men detta är ett utvecklingsarbete som är kul också tycker jag. Det utvecklar dig till att bli en bättre människa och alla borde jobba mer på sin sociala kompetens. Dessutom så ökar det dina chanser på arbetsmarknaden och i många andra sammanhang helt enkelt. En kompetens som denna gör dig rikare kanske inte i form av att du får mer pengar men på alla andra sätt.  

Tags:

Insikt

by Administrator 1. oktober 2012 08:33
Jag har många gånger tänkt på Inger och på hur hon beter sig i olika sociala sammanhang och hennes beteende gör att folk vill ta avstånd från henne. Nu hade jag väldigt goda kollegor och det var ingen som tog avstånd från Inger utan hon var alltid med. Men jag tänker på hur Inger uppfattar sig själv. Är hon medveten om hur andra kan uppfatta henne? Det kan hon nästan inte vara för det känns som att man skulle vilja ändra sig då. Kan det vara så att ingen någonsin har talat om för henne att hennes sätt att vara i sociala sammanhang inte är det bästa? Så kan det verkligen vara och jag tror inte att hon själv vill vara så här så det som skulle behövas är ju att någon pratar med Inger om detta men folk är oftast för blyga för att ta upp sådana här saker så detta kan vara mycket känsligt.  

Tags: ,

Calendar

<<  januari 2018  >>
måntisonstorfrelörsön
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar

Category list

None

Page List

Month List